Waarom deze systemen kunnen bijdragen

Elke schipper kent het wel, de onoverzichtelijke papierwinkel, daarover heb ik eens het hoofd gebogen of dat niet wat makkelijker kan. Ook wij worstelden met dit probleem. Met beroep als schipper en eenmanszaak als webdesigner heb ik dit gecombineerd en een test-versie laten rouleren op onze vloot. Omdat de reacties positief waren ben ik deze vorm van navigeren door papieren gaan uitbreiden, dat wil zeggen dat ik u wellicht ook kan helpen met het verlichten van de scheepsadministratie. De opzet is dat u door uw papierwinkel kunt navigeren net als u op het internet surft, simpel, gebruiksvriendelijk en snel. Nooit meer door mappen heen klikken om een bestand te vinden, eerst uit te printen en dan met de hand in te vullen. U kunt net zoals u gewent was ook gewoon de ingevulde papieren waar u dat wenst opslaan en zo back-ups bewaren.

 

Varen met vreemde bemanning

Als u zelfs met aflossers vaart, kan de belangrijke papierwinkel gewoon worden ingevuld volgens uw procedures, alles wordt immers overzichtelijk weergegeven. Desgewenst met vermeldingen wat, hoe en wanneer. Ook vermeldingen wat er precies op een zeeboot moet worden afgegeven kan nuttig zijn. Uit ervaring weten we dat een audit van Ebis, een Major (TMSA) of ISO streng kan zijn, daar deze auditeurs niets vinden maar alleen constateren. Dit systeem zal niet uw verlenging garanderen (dat blijft altijd zaak van de schipper) maar kan er aan bijdragen dat u met gemak de nodige formulieren naar boven haalt en met gemak kunt invullen.

 

Uw papieren digitaliseren

Het concept is eenvoudig, u levert de formulieren aan die u digitaal wilt maken. Indien u de wens heeft dat sommige formulieren vernieuwd moeten worden of er totaal nieuwe formulieren ontworpen moeten worden is dat ook mogelijk. Vrijwel elk formulier is ook te zetten naar een interactief PDF formaat. Leesbaar en bewerkbaar op elk systeem. Direct te verzenden formulieren zonder eerst uit te printen en in te scannen behoren ook tot de optie, u kunt eenvoudig een digitale handtekening plaatsen alvorens het formulier te verzenden, de handtekening is uiteraard met uw eigen wachtwoord beveiligd.

scheepsdocumentatie