Online systemen voor binnenvaarttankers

 

Dit systeem is vanaf maart 2014 in gebruik bij een rederij met een grote vloot, eigenlijk al veel langer maar de online toepassing nog niet. Ik was eigenlijk al jaren bezig om de scheepspapieren in goede banen te leiden, omdat we regelmatig met schippers en stuurlieden wisselen moest er een systeem zijn wat voor ieder schip hetzelfde is.

 

online bargedocumentation

 

Uitgegroeid

Het is begonnen met de bunkerpapieren en zo langzaam uitgegroeid naar het EBIS systeem en onze procedures, dit systeem was eerst offline maar hield in dat ik aan boord moest updaten als er wijzigingen waren, Ik ben Joomla gaan leren wat wel de mogelijkheid biedt om met een database op een server te werken, eenvoudig online formulieren toevoegen, wijzigen en eventueel nieuws over welk onderwerp dan ook, de mogelijkheden zijn legio, zo niet onvoorstelbaar. Dit systeem is tot in het oneindige uit te breiden, natuurlijk alles afgeschermd voor de buitenwereld.

 

Online bargedocumentation

U heeft een eigen systeem waarin u zelf de schepen kunt voorzien van uw online kwaliteitshandboek, de daarbij behoorde digitaal invulbare formulieren, ook uw bunkerpapieren kunnen erin verwerkt worden. We werken nu een paar maanden met dit systeem en alle reacties zijn zeer positief, zowel van bemanning, kantoor en de auditeurs van Lloyds en Total. De kracht van dit systeem is de eenvoud, als u kunt surfen op het web zal dit ook geen probleem opleveren. Eenvoud was ook het hoofddoel, en alles vanuit de praktijk om het voor de schippers zo makkelijk mogelijk te maken, daar ik zelf al 20 jaar als schipper op tankers vaar heeft dat enorm geholpen.

 

Bijkomende Kosten

De formulieren worden digitaal gemaakt in Acrobat Pro, een programma wat niet veel geheimen voor me heeft. U heeft dus geen Microsoft Office nodig voor dit bargesystem, alleen een gratis van het web te downloaden PDF reader. De aanschaf is eenmalig dus geen jaarlijks terugkerende kosten (op de server na; circa 70,00 euro per jaar) aan een extern bedrijf, in de regel zult u aan een extern bedrijf veel geld kwijt zijn per schip, dit systeem is gebaseerd op één systeem voor de gehele vloot.

 

Voordeel

U dient zelf uw systeem bij te houden, ik kom alles tot in de puntjes uitleggen en komt u ergens niet uit kunt u contact opnemen. Eenmaal onder de knie zult u zeker veel geld kunnen besparen op dit onderdeel, zeer veel geld. Als u meerdere schepen heeft varen is € 10,000,- per jaar geen vreemd bedrag, en dat uitgaande van een kleine rederij. Tel uit uw winst !

 

Eigen verantwoording nemen loont

Mijn motto is dan ook dat de schippers en de op kantoor verantwoordelijke personen zelf in staat moeten zijn om hun EBIS en/of kwaliteitshandboek te verzorgen al dan niet met een (externe) deskundige of kwaliteitscoördinator die u op de hoogte houdt van de laatste wijzigingen of toevoegingen in TMSA of EBIS.Er zijn diverse vormen mogelijk, ook de mogelijkheid dat ik voor u de formulieren digitaliseer, via mail is dat eenvoudig en in een kort tijdsbestek te realiseren.

 

Live demo online bargesystem


Bekijk de demo, deze geeft een beeld wat er zoal mogelijk is. U kunt het systeem uitbreiden zoals u dat zelf wilt en volledig naar eigen hand zetten. Het systeem wordt opgezet op een met wachtwoord beveiligde server.

Interesse ? Neem dan contact op en vraag om een demonstratie.