Internet oplossingen vereisen maatwerk

Het is vanzelfsprekend dat design en functionaliteit hand in hand gaan met gebruiksvriendelijkheid

 

U als eindgebruiker van uw eigen website

Zelf uw eigen responsive website bijhouden, niet alleen eenvoudig. Ook nog eens leuk om te doen! Inloggen, aanpassen, opslaan en klaar. De aanpassingen worden meteen doorgevoerd en zijn direct zichtbaar. Let wel op welk soort caching uw gebruikt, anders dient u eerst de gecachte files van de website te verwijderen en de browsergeschiedenis even te legen. Dit zijn slechts een paar muisklikken. Leest u deze pagina over het bijhouden en beveiligen van uw website, dit kan u een hoop ellende besparen. Hier zeer belangrijke informatie te vinden.

 

Performance website

Een belangrijk onderdeel van optimalisatie hieraan wordt veel aandacht besteed om uw website een goede performance te geven. Hier zijn een aantal onderdelen die meespelen, om te beginnen zal een kleine website die geen of slechts een paar kleine afbeeldingen bevat sneller laden dan een pagina met veel afbeeldingen. Elke afbeelding heeft een bepaalde grootte, hoe groter en scherper de afbeelding, hoe groter het bestand. Daarom is het zaak dat de afbeeldingen worden geoptimaliseerd. Dit kan tot een bepaalde hoogte, hoe meer een afbeelding voor het web wordt geoptimaliseerd zal dit ook ten koste gaan van de scherpte van de afbeelding. Foto's die veel detail bevatten zullen dan ook een grotere bestandsgrootte houden dan een foto met minder detail van dezelfde afmeting. Natuurlijk geldt dat hoe groter en uitgebreider de website, hoe moeilijker het wordt om een site supersnel te houden. Gelukkig wordt het internet alleen maar sneller en zelfs de mobiele netwerken zijn tegenwoordig bijna net zo snel als uw internet thuis.

Instellingen website zelf; u moet denken aan filecompressie, gzippen van uw website en caching. Een goede .htacces file kan ook zeer veel bijdragen aan de performance. Als de caching op een bepaalde periode ingesteld staat is het zaak dat u na een wijziging even de cache van de site leegt. Dit is een kleine en simple handeling. Het is aan de website bouwer om deze zaken in het oog te houden, er zijn tal van voorbeelden van websites waar hier niet goed op is gelet. Foto's van meer dan 500 kb tot wel over èèn mb op de homepage, geen filecompressie en geen caching toegepast met als resultaat waarschijnlijk een zeer slechte performance. Het is zaak om de juiste balans te zoeken tussen mooie vormgeving en performance, dit kost tijd en toewijding. Maar zeker de moeite waard. Uiteraard speelt de kwaliteit van de host ook mee, kies daarom voor een goede host met snelle servers die op recente php versies draaien. Een langzame server zal website optimalisatie in de weg zitten.

 

google mobile friendly test

 

Shared hosting

u heeft een Hostingpakket afgenomen zodat u website kan draaien, deze maken in de regel gebruik van shared hosting. Dat wil zeggen dan u niet de enige bent met een website op de server. Er kunnen nog wel 80 andere sites op dezelfde server draaien. Hoe staan de servers ingesteld en hoe snel zijn de servers ? De ene host is de andere niet, ga dus nooit zomaar met de eerste de beste host in zee. Lees de recenties op het web.

 

U heeft een website laten maken in Joomla, wat nu ?

U krijgt een handleiding bij levering van de website waar de handelingen in worden uitgelegd. Op het web is zeer veel te vinden over dit systeem, van beginners tutorials tot het bouwen van zeer complexe websites. Tevens zijn er tal van forums over met Joomla als onderwerp, hier worden vragen behandeld, tips gegeven en doordat Joomla een zeer grote aanhang heeft duurt het in de regel nooit lang eer u antwoordt krijgt op uw vraag. Zo leert u snel zelfstandig werken met dit Content Management Systeem en in staat uw website netjes bij te houden. U kunt snel aanpassingen maken in uw website, items toevoegen en zelf uw seo verbeteren. Eenmaal thuis in dit systeem zult u zien dat de mogelijkheden ongekend zijn.

 

Google online marketing certificated 

 

Heeft u liever dat wij uw website bijhouden ? Informeer naar de mogelijkheden.

 

Onderhoud

van uw website
Onderhoud

Barges

Artikelen
Meer lezen

Contact

Neem contact op
Contact

Zelf Joomla ontdekken

Ondanks er veel documentatie en video's op het web zijn over Joomla heeft C4ppy Webdesign & Scheepspapieren een basishandleiding samengesteld voor haar klanten waarin u de stappen om uw eigen website bij te houden kunt lezen. Alle belangrijke aspecten komen aan bod, ook hoe u een backup maakt van uw website wat zeer belangrijk is, voor u een upgrade uitvoerd naar een nieuwere versie. Mocht u er onverhoopt toch niet uitkomen en liever heeft dat het een keer voor wordt voorgedaan kunt u een afspraak maken voor een persoonlijk bezoek. Voor € 50,- per uur exclusief btw. en reiskosten kunt u dan gebruik maken van persoonlijke uitleg.