Veelgestelde vragen over het laten maken van een website

Wat kost een website ?

Het is echt allemaal afhankelijk wat de wensen zijn en hoeveel werk erin zit, er zit veel tijd in het bouwen van een website die voldoet aan de eisen en geoptimaliseerd is. Diverse disiplines komen aan bod bij bouwen van een website; de layout, teksten optimaliseren en aanpassen, structuur website, optimaliseren en bewerken van afbeeldingen in diverse applicaties, beveiliging opzetten, het uitzoeken van de juiste extensies die op uw wensen aansluiten, grafische aspecten zoals unieke web-graphics maken om het visuele aspect te verbeteren. Is de website meertalig? De website wordt zoekmachine vriendelijk gemaakt (SEO optimalisatie) zodat u beter gevonden kunt worden, en uw website wordt aangemeld bij Google. Wij hanteren een uurtarief van €35,- per uur exclusief btw. U moet rekenen op minimaal 50 uur werk voor een gemiddelde website. Het gemiddelde uurtarief van een full-time webdesigner ligt tussen de €50,- tot soms wel €175,-. U kunt waarschijnlijk al een website laten bouwen voor rond de €600,- maar ook voor €100.000,-. Alles hangt af van de wensen. Een simpelrekensommetje leert al dat voor 600,- of er niet veel werk van gemaakt wordt of de maker van de website vrijwel gratis werkt.

 

Zijn de kosten eenmalig ?

Ja, deze zijn eenmalig en de website wordt uw eigendom. De enige terugkerende kosten zijn die voor de domeinnaam en de hosting, deze gaan namelijk per jaar. Daarin zit ook vaak een voucher voor Google, afhankelijk welke hosting u kiest. Een hosting per jaar kost in de regel ongeveer € 80,00 en circa € 5,00 voor de domeinregistratie, afhankelijk van uw hostingpakket.

 

Content indienen en werkwijze.

U kunt uw content via mail verzenden of als er een persoonlijk gesprek plaatsvindt de content meegeven. U dient zelf voor tekst te zorgen en foto's indien u niet goed weet hoe of geen foto's heeft kan daarbij geholpen worden. er staan wat nuttige tips op deze website hierover. Indien uw geen content heeft en daarvoor moet worden gezorgd zullen de daaraan besteede uren in rekening gebracht worden, Dit kan een tijdrovend karwei zijn, een webdesigner kan nu eenmaal niet van alle markten thuis zijn, daarbij kent u zelf uw bedrijf of de dienst die u verleent als geen ander. Bespaar uzelf die kosten. Als het materiaal om mee te werken binnen is kan worden begonnen met het werken aan een layout, dit wordt de basis van uw website. Deze wordt ruw opgezet, dit kunt u bekijken en uw mening, wijzigingen, aanpassingen etc. geven. Als de layout naar wens is zal de website verder opgebouwd worden met uw content. Naar mate de website vordert zal u van tijd tot tijd een update worden gegeven indien u dat wenst, zo kunnen ook in een vroegtijdig stadium aanpassingen worden gedaan aan uw website. Als de website klaar is kan deze worden nagelopen. Er volgt altijd pas plaatsing van de website nadat u goedkeuring gegeven heeft.

 

Google.

Geduld is een schone zaak, dit is een proces wat tijd nodig heeft. Er zijn bedrijven die claimen uw site snel bovenaan te krijgen, dit is soms van korte duur, er kunnen ook middelen gebruikt worden die in strijd zijn met de richtlijnen van Google. Die bedrijven vragen daar vaak een hoop geld voor. Bedenk goed waar u de site voor wilt gebruiken en overweeg dan door wie u de site wilt laten maken. Goede unieke tekst is essensieel om wat goed gevonden te worden, Google houdt hiervan. Verzin dus unieke teksten en niet waarvan er 13 in een dozijn zitten. Stick to the point, geef uw bezoekers de informatie die ze zoeken en waar ze wat aan hebben. wij zorgen dat uw tekst dan volgens de richtlijnen in uw website worden verwerkt met goede metatags die overeen komt met de inhoud.

 

Onderhoudwebsite.

Een website gebaseerd op een CMS dient u zelf bij te houden tenzij anders overeengekomen.


Informeert u naar de mogelijkheden.