Wacht met updaten van Joomla versie 3.7.4 of 3.7.5 naar Joomla versie 3.8! Er zijn wat bugs in deze update waar u misschien tegen aanloopt. Een probleem kan onder andere ontstaan doordat er een classname is veranderd in de Joomla Core files met de update. Beter is het om te wachten op een de volgende update die een fix bevat. Wilt u toch updaten, lees het onderstaande dan hoe te handelen.

Maak altijd eerst een volledige backup van uw website!

Voor u upgrade naar 3.8 dient uw website op PHP versie 7 te draaien.

Download eerst uw oude bestanden van de rootmap waarin u de bestanden overschrijft via FTP en bewaar deze. Mocht er iets misgaan tijdens het overschrijven van de bestanden heeft u deze nog.

Pak de bestanden van het te downloaden patch-zip-bestand naar een nieuw gemaakte map op uw desktop met behulp van uw favoriete zip-programma. Via ftp upload alle uitgepakte bestanden en mappen in de exacte volgorde die ze uit het zip-bestand hebben geïnstalleerd. Upload ze naar de rootmap van de template, bijvoorbeeld: templates / (uw template naam). Om ervoor te zorgen dat u in de juiste map zit, moet u mappen zien zoals css, js, vertex, xml, enzovoort wanneer u de map in uw ftp-programma's browser browser venster bekijkt. Als u deze mappen ziet, zit u in de juiste map.

 

Let op dat het bestand "Specific.xml" ook meegenomen wordt tijdens deze actie. Deze staat in de map "xml". Het kan voorkomen dat de actie niet goed "merged" (samenvoegd), dit moet eigenlijk gebeuren. In dat geval zal u lokaal de bestanden moeten overschrijven met ook dezelfde mapnaam. Dit geeft u de mogelijkheid om de bestanden samen te voegen i.p.v. te overschrijven. Daarna kunt u de gehele folder weer uploaden naar de rootmap "templates".  Het is belangrijk dat u altijd de gedownloade bestanden even ergens veilig weg zet en pas verwijdert wanneer u zichzelf verzekerd heeft dat alles naar behoren werkt. Doet u het liever niet zelf kunt u altijd contact opnemen.

 

 

Download patch