backend joomla 4

 

1. Bootstrap 4 integratie

We weten allemaal dat Bootstrap het populairste HTML-, CSS- en JS-framework is voor het bouwen van responsieve, mobiel-eerste projecten op webs. Bootstrap 4 is een belangrijke herschrijving van het hele project om het nog krachtiger te maken. Joomla 4 en de latere versies blijven up-to-date met de nieuwste Bootstrap-versie om conflicten en compatibiliteitsproblemen met eerdere versies te voorkomen.

 

2. Meer vriendelijke back-end gebruikersinterface

Joomla 4 back-end UI wordt geleverd met veel verbeteringen om het gebruiksvriendelijker en gebruiksvriendelijker te maken. De backend-navigatie bevindt zich nu op de zijbalk met een samengevouwen optie. Wanneer gebruikers op 1 menu klikken, wordt het hoofdmenu samengevouwen met pictogrammen om ruimte te bieden voor de sub-menubalk. Joomla 4 back-end responsive is ook verbeterd, het werkt sneller en ziet er schoner uit.

 

3. Codering verbeteringen

Joomla 4 beperkt de taken van een component. Daarom wordt aan een component gevraagd om alleen zijn eigen kernfunctionaliteit te implementeren. Al het andere wordt in het systeem getrokken. Dit is bedoeld om de extensie schoner te maken voor codering. Ontwikkelaars zullen "commandobus" gebruiken om te simplificeren om de functionaliteit uit te breiden waar ze een enkele multitask controller hebben. Er zal een verzameling componenten worden ontwikkeld met de nieuwe W3C-standaard: aangepaste elementen. Elke component gebruikt duidelijke en geoptimaliseerde java-scripts voor prestaties met schone en goed geoptimaliseerde HTML-markeringen om meer voordeel te bieden aan ontwikkelaars.

 

4. Nieuwe front-end template en back-end template

Joomla 4 introduceerd 1 nieuwe front-end template: Cassiopeia en 1 nieuwe back-end template: Atum. Beide templates Bootstrap 4 en responsive.

 

5. Nieuwe mediamanager

De nieuwe mediabeheerder helpt gebruikers hun mediabestanden gemakkelijker te beheren. Zij kunnen het map systeem structureren en bestanden eenvoudiger beheren. Gebruikers kunnen ook specifieke machtigingen configureren voor de rol van elke gebruiker.

mediamanager  joomla 4

 

6. Vereenvoudigd installatieproces

Het installatieproces van Joomla 4 is eenvoudiger en gemakkelijker voor een gebruiker om het voor elkaar te krijgen. De voorbeeldgegevens en meertalige installatie zijn opgenomen in de stap "Installatie aanpassen".

Er kunnen meer opties aan het installatieproces worden toegevoegd, zoals:

  • Mogelijkheid om extensies te installeren (op minimaal core ondersteunde extensies)
  • Herstel de installatie van voorbeeldgegevens

 

7. Snellere laadtijd van pagina's

Joomla 4 richt zich op het verbeteren van de codering, met behulp van moderne technologieën, het verwijderen van eerder verouderde functionaliteit, een nieuw herschreven plug-in systeem, afhankelijkheid injectiecontainers ter vervanging van JFactory, Joomla-framework voor gebruik in meer componenten, code naam splitsingen en waardevermindering en meer zullen prestaties aanzienlijk verbeteren.

 

8. Functies om SEO te verbeteren

SEO is altijd een van de belangrijkste onderdelen van web ontwikkeling, eerdere Joomla-versies hebben al veel functies ondersteund om SEO te verbeteren: Schema-markup-integratie in de meeste paginatypen, kopstructuur, meta datavelden, doorverwijzingen etc. In Joomla 4, er wordt aangegeven dat SEO-functies al in de takenlijst staan ​​en hopelijk zal deze in de stabiele versie klaar zijn.