privacywetgeving websites 

Iedere website eigenaar heeft hier mee te maken, hieronder wat voor u van toepassing is.

Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Vanaf die datum geldt dezelfde privacywetgeving in de hele EU. Nu hebben de lidstaten nog hun eigen nationale wetten, gebaseerd op de Europese privacyrichtlijn uit 1995. 

Hieronder kunt u meer lezen:

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/avg-nieuwe-europese-privacywetgeving

 

Hoe kunt u een privacyverklaring opstellen:

Een privacyverklaring generator op de onderstaande website helpt u aan een basistekst voor deze privacyverklaring die:

  • voldoet aan de nieuwe privacywetgeving die in mei 2018 in werking treedt (de AVG)
  • kort en voor je klanten begrijpelijk is
  • zo goed als mogelijk is toegespitst op jouw bedrijf (u moet hier en daar wel zelf nog wat gegevens toevoegen)

Link naar de generator: https://veiliginternetten.nl/privacyverklaring/

Nadat u de vragen heeft ingevuld wordt de tekst voor gegenereerd, loop deze na en pas aan waar nodig of wat van toepassing is. Heeft u geen contactformulier op uw website of verzameld uw website verder geen gegevens dan hoeft u geen privacyverklaring te maken. Wel dient u een SSL certificaat voor uw website aan te vragen. Indien u de hosting op uw eigen naam heeft staan dient u deze zelf aan te vragen bij uw hosting. Dit kost gemiddeld tussen €2 en €10 euro per maand afhankelijk van welk certificaat u wilt. Dit wordt door uw hosting in rekening gebracht en komt veelal bovenop uw webhosting pakket. Sommige hostings bieden deze dienst gratis aan. Check of dat bij uw hosting ook het geval is.

Gebruikt mijn website cookies?

Dat kunt u hier of hier checken. Of zoek bijvoorbeeld met Google op "cookie detection".

Voor de klanten die al een onderhoudscontract hebben willen wij de nodige stappen voor 25 mei gerealiseerd hebben. De verklaringen moeten voor 15 mei bij ons zijn binnen zijn. U dient de verklaring zelf op te stellen met de uitleg hoe u omgaat met de gegevens zoals bedoeld in de privacywetgeving.

Voor oude klanten en die inmiddels geen klant meer zijn (na aflopen onderhoud na oplevering website) kan men een aanvraag indienen voor een Joomla Service Strippenkaart. U kunt dit via email aanvragen. Wij kunnen echter door drukte niet garanderen dat dit nog voor 25 mei gebeurt.

Verwachting is dat deze aanpassing op de strippenkaart circa 2 tot 3 uur duurt afhankelijk wat er moet gebeuren. Daarin zitten ook de kosten van de extensie die gebruikt wordt. Op de extensie wordt een jaar support/updates gegeven door de uitgever. Om support te blijven krijgen na dat jaar moet er zoals veel andere extensies worden verlengt. Die wordt verrekend op uw Joomla Service Strippenkaart. De extensie kost normaal €39,-. Wij brengen slechts een half uur daarvoor in rekening wat voor u neerkomt op €20,-.

Heeft u uw website nog nooit geupdated zullen de kosten hoger liggen daar wij uw website naar de nieuwse versie moeten bijwerken met de daarbij gepaarde acties. Denkt u aan backups, updaten van (3th party) extensions of plugins.

Iedere website eigenaar is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen verklaring en website. Wij doen onderhoud voor klanten met een Joomla Service Strippenkaart. Wij zullen nooit zonder opdracht buiten de aangegeven service (veiligheidsupdates en backups etc.) iets aan uw website wijzigen.