Joomla! 3.7 beschikbaar
Het Joomla! project en het Production Leadership Team zijn er trots op de release van Joomla! 3.7 aan te kondigen, de nieuwste in de 3.x serie. Deze nieuwe release biedt meer dan 700 verbeteringen aan het populaire CMS, inclusief veel functies die het beheer van Joomla! websites makkelijker maken met meer functies als ook verschillende veiligheidsupdates.

Extra Velden
Eén van de grootste nieuwe functionaliteit in deze release is de mogelijkheid voor beheerders om Extra Velden toe te voegen. Er zijn wel 15 verschillende types extra velden beschikbaar zoals lijsten, tekstvelden, datums etcetera. Voor de beheerder van de site zal het mogelijk zijn om deze aan te maken voor artikelen, gebruikers en contactpersonen. Wanneer u een artikel bewerkt, worden de velden weergegeven op een apart tabblad en kunnen gevuld worden met gegevens. Middels veldgroepen is het mogelijk de extra velden te groeperen op hun eigen tabbladen. ACL, meertaligheid, lay-outs en verschillende andere opties zijn beschikbaar om ze aan uw behoeften aan te passen.

Meertalige sites
Meertalige sites maken is gemakkelijker en wordt beter ondersteund dankzij de meertaligheid associatie functie. De compleet nieuwe meertaligheid associatie component geeft de mogelijkheid om uw inhoud te vertalen vanuit één interface. Third-party extensie-ontwikkelaars kunnen hun extensies ook voorbereiden op integratie met deze nieuwe functie.

joomla 37

Er zit een groot extra voordeel in het taalbeheer hulpmiddel, aangezien de inhoudstaal nu automatisch aangemaakt wordt tijdens de installatie van een nieuw taalpakket. U hoeft alleen op publiceren te klikken! En dat is niet alles: Bewerk uw vertaalde inhoud door eenvoudig op het taal-icoon te klikken. Selecteer, bewerk en ontkoppel uw gekoppelde item in het associatie-tabblad van uw menu-item

Verbeterde werkstroom
Bouw uw menu-item en uw inhoudstype in één stap! U kunt nu “de drieëenheid”: menu-item, artikel en categorie - in één stap aanmaken, zonder tussen inhoud, categorie en menubeheer heen en weer te springen. Klik bij het aanmaken van een menu-item voor ‘één enkel artikel’ op de ‘aanmaak knop’, schrijf uw artikel, sla het op en maak dan een categorie aan. U kunt ook contactpersonen, nieuwsfeeds, en menu-item aliassen in het proces aanmaken.

Menu beheer aanpassen
Een ander menu-gerelateerd voordeel: Voor websites waarbij meerdere personen toegang tot de beheersomgeving hebben is het mogelijk om het beheermenu te beheren met de nieuwe Beheermenu manager. Op deze wijze kan er net zo makkelijk als aan de voorkant van de website het beheermenu aangepast worden voor specifieke gebruikers.

Overige wijzigingen
Deze release brengt ook een aantal nieuwe en verbeterde functies speciaal voor ontwikkelaars. Joomla! 3.7 brengt onder andere verbeteringen in het

 -update-systeem
 -cache-systeem
 -extensie-management
 -Naast de bovenstaande functies zijn er ook een aantal significatie verbeteringen waaronder:

Doe meer met TinyMCE. Er zijn nieuwe knoppen toegevoegd aan de werkbalk.
Makkelijker extensie onderhoud. Ontwikkelaars van extensies kunnen nu een indicatie in het pakket-manifestbestand van hun extensie instellen.
De kleine wijzigingen die het verschil maken:

Bekijk de algemene instellingen vanuit uw item, geen giswerk of dubbele controles meer.
Een strakker, moderner beheer-template.
Een bijgewerkte datum en tijd kiezer, nu meertalig.
Eenmalig inloggen op het beheergedeelte en de website, u hoeft niet meer apart in te loggen.

De update van Joomla! 3.6.x naar 3.7 is een één-klik update en geen migratie. Het zelfde geldt voor elke opvolgende versie in de 3.x serie van Joomla! Om een volledige lijst van alle functies te zien kunt u de 3.7 website (vertaald in 25 talen) bezoeken.

https://downloads.joomla.org/

Uw website framework dient up to date te zijn. 

Om het vertex framework te upgraden:

BACKUP UW FILES!

Het is nooit een slecht idee om uw template bestanden te back-up als er iets mis gaat of niet zoals u verwacht. Om dit te doen, gewoon downloaden van de map van uw template via ftp. De map bevindt zich binnen de map van de root sjabloon van een Joomla-installatie, bijvoorbeeld: template / (uw template naam). Zorg ervoor dat u de volledige map downloadt.

Zorg ervoor dat uw site momenteel draait op Vertex 2 of hoger. In de template configuratie ga verder naar het tabblad About. Als uw huidige versie niet is vermeld, loopt u een versie minder dan 2.3 en moet u upgraden met die patch, die u doorgaat.

Pak de bestanden van het patch-zip-bestand naar een nieuw gemaakte map op uw desktop met behulp van uw favoriete zip-programma. Via ftp upload alle uitgezette bestanden en mappen in de exacte volgorde die ze uit het zip-bestand hebben geinstalleerd. Upload ze naar de rootmap van de template, bijvoorbeeld: templates / (uw template naam). Om ervoor te zorgen dat u in de juiste map zit, moet u mappen zien zoals css, js, vertex, xml, enzovoort wanneer u de map in uw ftp-programma's browser browser venster bekijkt. Als u deze mappen ziet, zit u in de juiste map.

Ga in de backend van Joomla naar Extensions / Template Manager en open uw template configuratie link. Sla de wijzigingen op die u wenst en de upgrade is voltooid!

Download Vertex Patch